lauantai 13. huhtikuuta 2013

Kyllä Ruotsissakin osataan

Suomalaiset ovat monessa mielessä tunnettuja runsaasta alkoholin käytöstään, mutta tämän viikonlopun viski- ja olutmessut Svenskamässanilla ovat osoittaneet, että kyllä Göteborgissakin osataan juoda. Humalan ilmentyminen vaihtelee tietysti yksilöstä riippuen suloisen tahattomasta hiprakasta, ällöttävään häseltämiseen, ja olen törmännyt kumpaankin näistä muodoista tämän viikonlopun aikana. Eilen jututimme kavereiden kanssa hellyttävää kaverikaksikkoa, jolle oli käynyt hiukan hullusti viskin maistelutilaisuudessa. Kaksi desilitrallista laatu viskejä ja muutama tuopillinen mielenkiintoisia uusia panimo-oluita oli kajahtanut perheenisien päähän aivan niin kuin jälkiviisaasti arvata saattaa. Miehet voivottelivat kädet poskiinsa nojaten, että miten tässä nyt näin oli päässyt käymään, mussuttaen samalla messuilta ylihinnalla ostamiaan oliiveja ja 10 kruunun hampurilaisiaan. Kuuntelimme miesten tarinaa suurella ymmärryksellä ja toivotimme matkaa jatkaessamme mukavat illanjatkot.

Tänään tilanne Svenskamässanin ympärillä oli aivan toinen. Asfaltilla mönki vaikka minkälaisia örveltäjiä ja luulen, että puolet porukasta eivät edes tienneet missä olivat tai mistä tulivat. Loiva kaartelu kadun laidasta toiseen oli enemmän sääntö kuin poikkeus tänäiltana. Seurasin kotimatkallani kolmen henkilön miesporukkaa, jotka lauloivat yhteen ääneen ja kieppuivat kaulakkain. Yksi miehistä tosin istui pyörätuolissa, ja huomalatilaan sutheutettuna, hyvin huterassa sellaisessa. Miehet olivat kätevästi kasanneet pyörätuolissa istuvan miehen syliin ison kasan messuilta napattuja tuoppeja ja laseja ja iloitsivat ryöstösaaliistaan. Seurasin menoa kauhistuneena, mutta poikien vauhti vain kiihtyi ja muuttui heitteläväksi ja pian pyörätuolin tasapaino keikahti takapyörille. Hetkessä koko porukka oli kasassa maanpinnassa - pyörätuolissa istunut mies alimmaisena. Menin tietysti apuun ja autoin porukkaa nousemaan kivetykseltä. Kaatuessa olisi voinut käydä pahemminkin, mutta miesten örvellys oli kaatumisesta huolimatta yhä iloista. Nostin tuopit sivuun ja kun ryhdyimme nostamaan kasan alimmaista takaisin pyörätuoliin, vetäisi mies vielä povaristaan pari sherrylasia ja naurahti. Lasit eivät olleet, ihme kyllä menneet rikki, mutta kyllä ihmetellä saattaa mikä on viskihöryissä olevan miehen logiikka, kun keskivartalo vuorataa humalatilassa erilaisilla snapsilaseilla. Toivon että miehet pääsivät kotiin. Örvellys ei ole siis kansalaisuudesta vaan enemmänkin siitä juodun alkoholin määrästä kiinni.

2 kommenttia:

  1. Arvaa vaan millasta mulla oli töissä :D sain mm. serenadin eräältä herrasmieheltä, oikein tunteella tulkittuna!

    Ja taisin sanoa moimoit just tolle pyörätuoliseurueelle, olivat aika hilpeinä tosiaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ajattelin sua eilen suurella myötätunnolla. Viikonloppu ei ole ollut varmaankaan helppo. Koulukaveri kertoi, että oli nähnyt kaksi konttaavaa messukävijää Avenuella. Oli selkeästi tullut yllätyksenä messukansalle, että viski humalluttaa.

      Poista