maanantai 8. syyskuuta 2014

Fröken nowhere goes Curitiba

Tällä kertaa elämä on kuljettanut Brasiliaan. Teen CIMOn kautta harjoittelua Curitibassa Brasiliassa. Saavuin viikko sitten sunnuntaina ja suunnitelma on nautiskella Curitiban trooppisesta ilmastosta (+10 - 24 astetta) seuraavat kolme kuukautta. Paikallinen järjestö, joka järjesti minulle harjoittelupaikan on Brazilian Experience.

Tähän mennessä asiat ovat menneet ihan mukavasti. Asunto löytyi muutamassa päivässä. Asun brasilialaisen naisen ja intialaisen nuorenmiehen kanssa Curitiban keskustassa ja harjoittelupaikkaan ja koululle on kävelymatka. Ehdin sairastua hetkeksi, mutta kohta flunssa on taltutettu.

Curitba on noin 1,8 miljoonan asukkaan kaupunki Paranán osavaltiossa eteläisessä Brasiliassa. Monen curtibanon (henkilö Curitibasta) juuret ovat Euroopassa (Italia, Ukraina, Puola, Saksa) ja osaksi siksi ihmiset ovat osaksi hyvin eurooppailaisen näköisiä. Sulaudun täällä hyvin ihmismassaan. Ihmiset kysvät minulta kadulla ohjeita ostoskeskusten löytämiseksi ja saan vaalimainoksia kaduilla siinä missä paikallisetkin.

Lisää terveisiä jatkossa!

Até mais! Beijos!

3 kommenttia:

  1. Hei Laura!

    Teemme ystäväni kanssa esitelmää, jossa vertailemme oikeustieteen opiskelua Suomessa ja Ruotsissa. Olemme ottanees selvää tutkinnon rakenteesta, mutta tietoa on saatavilla vain ruotsiksi, joten olisi mukavaa jos voisit auttaa meitä. Olemme ymmärtäneet, että on mahdollista suorittaa 4,5v kestävä juristexam tai vaihtoehtoisesti 3 vuotta kestävä Affärsutbildning tai Rättsvetenskaplig utbildning, jotka eivät kuitenkaan ilmeisesti anna ihan samanlaisia valtuuksia toimia oikeudellisessa viroissa (?). Jatkavatko opiskelijat yleensä juristexamenin jälkeen magisterprogrammiin, vai onko se harvinaista? Tiedätkö kauanko opinnot yleensä oikeasti kestävät - ymmärtääksemme tuo 4,5v on vain tavoiteaika, vai? Jaksaisitko kertoa myös yleisesti opiskelustasi, onko tenttejä monta vuodessa, entä onko teillä paljon luentoja ja kieliopintoja?

    Kiitos jos valmiiksi mikäli jaksat vastata meille! :)

    Yt. Juulia & Lotta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Juulia ja Lotta. Voin toki yrittää auttaa ja vastata kysymyksiin. Laittakaa mulle vaikka sähköpostiosoitteenne kommentissa. En julkaise kommenttia, jotta s-posti ei mene levitykseen. :)

      Poista
  2. Heippa Laura! Olipa hauska huomata, että olet täydentänyt blogiasi. Tosin minulta meni sen havaitsemiseen lähemmäs kolme kuukautta!
    Juttusi antoi tiiviin tietopaketin Curitibanista, jonka olemassa olosta en ole aiemmin tiennyt mitään. Mukavaa, että kaikki käytännön järjestelyt (mm. asuminen) onnistuivat sujuvasti:
    Harjoittelujaksosi on kohta ohi, ja jännittyneenä odotan, tuletko jouluksi kotiin.
    Tsemppiä! Vilma-mummi

    VastaaPoista