torstai 15. marraskuuta 2012

Pikalohdutukset

Jaa´a kuulkaa. Taas ovat erilaiset selviytymiskeinot tulleet tutuiksi. Meillä on käynnissä tällä hetkellä viikon kestävä tenttirupeama, jonka lopputulos on minun osaltani osoittautunut aikamoiseksi mahalaskuksi. En ole koskaan lukenut mitään kiinnostavampaa kuin tämän syksyn kurssit, mutta ilmeisesti tässäkään tentissä ei saa pisteitä intohimosta tai erityisestä kiinnostuksesta. Tenttivaatimukset ovat kuullemma samat kaikille, huolimatta omasta innostuneisuudesta.

Maanantain tentin jälkeen minulla oli maailmanloppuntunnelmia lähentelevät tuntemukset ja päädyin viettämään koko tentinjälkeisen päivän neljän seinän sisällä syöden sushia (koin ansaitsevani hiukan lohdutusta), mässyttäen karkkia (lohdutus irtokarkit nyt vaan kuuluvat asiaan) ja katsellen leffoja. Katsoin päivän aikana neljä elokuvaa sikiöasennossa sänkyni pohjalla. Täyseristäytyminen auttoi kovasti ja voin seuraavana päivänä jo paljon paremmin. Raahauduin tiistaina kirjastoon kerratakseni esineoikeuden kiemuroita tentin seuraavaa osiota varten, mutta koska tiesin jo reputtaneeni (puhdas fakta) viikon kestävän tenttimme, päädyin lohduttamaan itseäni kierrellen kolme tuntia kirpputorilla ja vaatekaupoissa. Tiistai päättyi onnellisesti salille, jossa sain purettua kaiken turhautumiseni crosstraineriin. Eilen keskiviikkona kävin tentissä varmistamassa, että uusintatentti varmasti odottaisi minua ja huomenna on luvassa tentin viimeinen osio.

Erilaiset selviytymiskeinot ja pikalohdutukset ovat siis tulleet tämän viikon aikana tutuiksi. Olen todennut, että leffat, liikunta ja kaupoissa pyöriminen tekevät minut hetkessä onnelliseksi. Voin luvata, että tämä ei ole viimeinen kerta kun haasteet selättää meikäläistä 6-0, joten on hyvä tietää mikä potutukseen auttaa. Tässä harmituksessa ja pännityksessä ei kannata kauaa kieriä, sillä uusintatentti on aivan kulma takana. Uusi yritys selvitä tenttimylläkästä alkaa 02.01.2013.

2 kommenttia:

  1. Moikka! Eksyin blogiisi vahingossa etsiessäni tietoa oikeustieteellisistä opinnoista Ruotsissa, ja olisin todella iloinen jos osaisit vastata muutamaan minua askarruttavaan kysymykseen.:) Itsellänikin on ollut mielessä hakea oikikseen Ruotsiin ja mietin kuinka pätevä tämä tutkinto on Suomessa? Osaisitko sanoa millaisilla arvosanoilla on mahdollista päästä sisään yliopistoon ja tarvitseeko suorittaa kielikoetta tms, vai riittääkö pelkkä papereiden lähettäminen haun yhteydessä? Olen käsittänyt, että opinnot ovat täysin ruotsin kielellä (?), pärjääkö opinnoissa lukion keskipitkällä oppimäärällä, vai onko tenteistä läpi pääseminen mahdotonta jos ei omaa täydellistä ruotsia? Kiitos jo etukäteen jos pystyt vastaamaan näihin kysymyksiini. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Mukavaa, että olet löytänyt blogin pariin. Ruotsiin oikeustietä opiskelemaan hakiessa ei ole kielikoetta, ja kouluruotsilla kyllä pärjää, mutta paremmasta kieleitaidosta on todella paljon hyötyä. Mitä parempi kielitaito sitä helpompaa opiskelusta tulee. Arvosanoista en osaa sanoa tarkasti, mutta hyvät arvosanat eli E:n paperit ja 9 keskiarvo riittää sisäänpääsyyn useammassa yliopistossa. Minun on myös vaikea sanoa miten ruotsalaiseen tutkintoon suhtaudutaan Suomessa. Sen tiedän, että tutkintoa pystyy täydentämään Suomessa saadakseen pätevyyden myös Suomessa ja että täydentäminen ei ole mikään suuri prosessi, vaan hoituu kyllä. Ruotsissa kouluttautuneita juristeja on Suomessa, joten käytännönasiat koskien tutkinnontäydentämistä tuskin tuottavat ongelmia. Kansainvälisissä tehtävissä toivon, että ruotsalainen koulutus on koulutus siinä missä muutkin. Jos haluaa tehdä töitä Suomessa, on helpompaa lukea tutkinto Suomessa, mutta uskon, että työllistyminen onnistuu myös ruotsalaisella tutkinnolla (riippuu tosin varmasti hiukan oikeudenalasta). Toivottavasti osasin vastata hiukan kysymyksiisi.

      Poista