maanantai 7. tammikuuta 2013

Lomailut Suomessa

Parhaat hetket lomalta Suomessa:
Joulunvietto perheen kanssa Järvisydämmessä, Rantasalmella oli paras asia koko vuonna 2012. Ulkona oli paukkupakkanen, mutta tunnelma sisällä mökissä lämmin ja tunnelmallinen. Vietimme joulua isolla porukalla. Joulupöydän ääreen istutuivat: Vilma-mummi, Raija-mummi, äiti, isä, eno, pikkuveli, veljen tyttöystävä sekä minä itse. Mökki oli vuokrattu ja ruokatarjoiluista vastasi Järvisydän, joten koko joulu meni rentoutuessa ja rauhoittuessa. Liukkaat tiet saivat koko porukkamme köpöttelemään varovasti matkan mökiltä aamupalalle, mutta talvinen sää toi vain lisätunnelmaa koko pyhään. Perinteisten jouluruokien lisäksi söimme hienon joulupäivän illallisen, minkä viinisomelierina toimi enoni, Tomi. Erinomaisen seuran, Järvisydämmen taidokkaan kokin ja enoni pettämättömän viinimaun ansiosta ilta oli ikimuistoinen. Ruokailujen lisäksi nautimme joulutunnelmoinnista kodassa, löylyistä savusaunassa ja happihyppelyistä järven jäällä. Minulla oli korkeat odotukset joululle siitä lähtien kun kuulin, että joulu vietettäisiin vuokramökillä, mutta odotukseni ylittyivät moninkertaisesti. Ei voi muuta kuin kiittää ja kumartaa syvään kiitokseksi heille, jotka tekivät joulunvieton Järvisydämmessä mahdolliseksi.

Minulla oli kunnia joululomani aikana osallistua meksikolaisen oikeustieteellisendelegation vierailuun Helsingin yliopistolla. Ilta oli todella inspiroiva ja ainutkertaisuudessaan kertakaikkisen mielenkiintoinen. Sain kutsun vierailulle Suomessa asuvalta meksikolaiselta juristilta, Alfredo Gonzalez Hernandezilta, joka oli järjestänyt lakiopillisen viikon. Viikon ohjelmaan kuului vierailu mm. Korkeimmassa oikeudessa, Oikeusministeriössä ja Helsingin yliopistolla, mutta itse pääsin osallistumaan vain viimeisenä iltana. Vierailun aikana keskusteltiin pääasiallisesti rikosoikeudellisista kysymyksistä ja prosessioikeudellisista muutoksista Meksikossa. Keskustelu oli äärimmäisen rikasta ja ajatuksia herättävää. Ajatustenvaihto kahden eri oikeusjärjestelmän välillä rikastutti varmasti kumpaakin osapuolta.Yliopistolla vierailun jälkeen illastimme ravintola Ainossa
 Aivan huippu juttu oli myös ystävien tapaaminen! Sydän suorastaan pakahtuu, kun muistaa kuinka ihania ihmisiä mulla on kavereina! Kun viettää aikaa rakkaitten ja ihanien ihmisten kanssa niin tajuaa kuinka onnellinen sitä saakaan tästä elämästä olla, ja muistaa taas jälleen mikä elämässä on tärkeää. Ystävien kanssa hengailu muistuttaa myös siitä kuka minä oikeasti olen. Tunsin todella olevani kotona, kun keskustelu pikkujouluissa luiskahti taas ihmisyyden pohjamutiin, ja helsinkiläisten aatteiden puolustamiseen.Yökyläily yläaste kavereiden kanssa Kalliossa joulun välipäivinä ruokki sekin sielua koko seuraavaksi vuodeksi. Fajitakset Eerikinkadulla, Scrable, aamiainen ja kirpparikierros oli parasta mitä ihminen voi joulun jälkeen tehdä!

Haluan kiittää jokaista ihmistä erikseen ja yhdessä, jotka osallistuivat siihen, että loma Suomessa oli mahtava. Kiitos äiti, isi, Jaakko, Annina, Vilma-mummi, Raija-mummi, Tomppa, Sanna, Elina, Pauliina, Pauli, Nika, Veera, Karo, Anni, Aliisa, Marianna, Sandra, Joanna, Arttu, Alfredo, Heidi, Markus, Saara, Kaisa, Anne ja kaikki muut.

Onnelista vuotta 2013!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti