perjantai 5. lokakuuta 2012

Postiivisesti negatiivista

Stipendien kahlailu ja vääriin paikkoihin soittaminen alkaa hiljalleen tulemaan korvista ulos! Olen tavannut supermonta negatiivista tahoa meidän koulussa, ja myös maailman iloisimman ja postiivistisimman pessimistin: meidän opinto-ohjaajan. Ihmistä voi kutsua siinä vaiheessa jo lahjakkaaksi, jos pystyy saamaan oppilaan iloiseksi pelkästään hokemalla sanoja: "EI", "EI ONNISTU", "ET SAA", "ONPAS TEILLÄ SUOMESSA PASKA SYSTEEMI". Kiitin opinto-ohjaajaa tapaamisemme jälkeen kauniisti ja niiasin syvään. Vasta luennolla istuessani tajusin, että opinto-ohjaajahan juuri tukahdutti minussa palon toteuttaa unelmani, ja vielä tämänkin jälkeen olin hyvällä tuulella. Opo on käynyt varmasti kalliin koulutuksen saavuttaakseen positiiviselta vaikuttavan pessimistisyytensä.

Seuraava ihmeellinen asia on, että läpäisin mahdollisesti oikeusfilosofian tentin. Kysymys kuuluukin: kuinka todennäköistä on, että 200 oppilaan joukossa on kaksi ihmistä, jotka kirjoittavat samalla tekaistulla nimellä. Järjestelmä toimii niin, että kirjoitimme tentimme itsekeksityllä "valenimellä" ja tulokset ovat nyt julkistettu samoilla keksityillä nimillä. Tällainen valenimisysteemi ei ole mikään Göteborgin oikiksen vakio juttu, vaan vain tätä tenttiä varten keksitty vitsi. Syy miksi arvelen valenimisekaannusta on, että "Martha Simmonds" on saanut suhteellisen korkeat pisteet tentistä, ja minä olen siis reputtanut tentin aiemmin mm. huonon kieleni takia. Lisäksi saatoin mahdollisesti ehkä ihan pikkuisen venyttää tehtävänpalautustani muutamalla kymmenellä minuutilla, joten sääntöjen mukaisesti opettajan ei tulisi edes lukea mun esseetäni.

Onko tämä nyt hyvää mainosta sitten meidän koulullemme? Ei ehkä tällä kertaa, mutta jatkossa voin keskittyä postiivisempaan uutisointiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti