keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Ylläri!

Sain pari päivää sitten tiedon, että olen saanut harjoittelupaikan Suomen suurlähetystöstä Brasiliasta. Hain harjoittelupaikkaa ihan tosissani, mutta siitä huolimatta tulos tuli minulle yllätyksenä. Suurta päänvaivaa tosin tuottaa rahoituksen saaminen. Ulkoministeriö (UM) on asettanut harjoittelun toteutumisen ehdoksi, että korkekouluharjoittelija saa korkeakoulustaan tai muusta UM:n hyväksymästä lähteestä noin 1000 euron rahoituksen jokaista harjoittelukuukautta kohden. Yliopisto ilmoitti jo kolme viikkoa sitten, ettei rahaa tipu. Minua oikeastaan kehotettiin unohtamaan haaveilu ja keskittymään opiskeluun Ruotsissa. Ei taida olla Suomi ainoa maa, jossa korkeakoulut saa raskaita huokailua niskaan sylkeäkseen oppilaita ulos kouluista hutaisutahtiin.

Olen istunut netin ääressä nyt kaksi päivää lähetellen sähköpostia suuntaan jos toiseen. Voin vain todeta, että olen rahoituksen hankkimisen suhteen avuton ja ennen kaikkea kokematon. Kyllähän hypoteettisille mahdollisuuksillekin voi hakea rahoitusta, ennen kuin edes selviää onko mitään rahoitettavaa! Eli siis stipendihakemuksia postiin, vaikka ei olisi edes varmistunutta harjoittelupaikkaa.

Rahoituksen kasaan harominen jatkuu tämän tekstin kirjoitettuani ja huomenna entistä suuremmalla apinanraivolla. Jos tämän tekstin lukijoissa on joku henkilö, joka osaisi sanoa mistä rahaa joulu-tammikuussa alkavaan harjoitteluun saisi, otan vinkkejä enemmäin kuin mielelläni vastaan. "Mejla din pappa" - tyyliset vinkit on siinä mielessä huonoja, että UM ei hyväksy rahoittajaksi isukkeja, mammoja taikka edes rikkaita Westend leskiä (ellei niillä ole jotain omaa yleishyödyllistä säätiötä). Kaikki vinkit ovat tervetulleita!

4 kommenttia:

  1. Voi vide, onneks olkoon! Kuulostaa mahtavalta! En tiedä apurahoista sen kummemmin, mutta googlettamalla löytynee, ja kannattaa tsekkailla, josko esim. Helsingin yliopistolla olis joku tietopläjäys aiheesta. Toivottavasti stipendiä tippuu! :)

    VastaaPoista
  2. Onnittelut harjoittelupaikasta Laura! Toivon todella että saisit jostain rahoitusta. Mä aloin heti miettimään,että mihin voisit apuraha-pyyntöjä lähetellä,niin nämä pari säätiöitä tuli mieleen,ohessa linkit:
    http://www.kordelin.fi/
    http://www.jaes.fi/

    Kirjoitat oikein raflaavan hakemuksen,niin eiköhän sitä rahaa jostain tipu. Tsemppiä sulle! Haluan kuulla miten tässä käy. :)

    T:Lotta Z.

    VastaaPoista