perjantai 28. tammikuuta 2011

Kansallisuussyrjintää

Olen kyllästynyt suomalaisiin. Niitä on joka puolella ja koko ajan. Niitä ei voi välttää, eikä niistä pääse eroon. Tapasin viime syksynä yhden aivan mahtavan suomalaisen tytön. Hän oli hauska, ystävällinen ja saman henkinen kuin minä. En ole ollut tyttöön kuitenkaan yhteydessä, vain koska en halua puhua yhtään enempää suomea, kuin mitä nyt jo puhun. Ei sitä heti olisi tullut ajatelleeksi, että suomalainen voisi syrjiä toista tämän kansallisuuden vuoksi. Niin siinä kuitenkin kävi. Score: Laura 1 Suomalaiset 0.

Näen suomalaisia kavereitani usemman kerran viikossa. Perjantaisin käymme after workissa* ja viikot luetaan vierekkäin kirjastossa. Lauantaisin vietän rauhallisisa teehetkiä joko Saaran tai Julian kanssa. Omalla äidinkielellä kommunikointi on vaan niin paljon helpompaa, että yhteinen aallonpituus löytyy toisen suomalaisen kanssa paljon nopeammin, vaikkei kiinnostuksen kohteet olisikaan samat.

Kukaan meistä suomalaisista ei ole toisensa kaltainen, vaan olemme kaikki eri tavalla toistemme vastakohtia. Ollaan ehditty ottamaan yhteen poliittisista ja moraalisistakin asioista. Saako homot mennä naimisiin, millaista ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikkaa Suomessa kuuluisi ajaa, pitääkö suhteen olla päättynyt ennen kuin alkaa tapailemaan toista ihmistä... Nyt kun asiaa miettii niin meillä on ollut aika mielenkiintoisia keskusteluja. Olen välillä kihissyt nahkani alla kuunnellessani toisten, joskus vahvojakin, vastakkaisia mielipiteitä. Ollaan kuitenkin opittu ruotsalaisille tavoille ja osataan keskustella asioista jo ihan asiallisesti, vaikka joskus on tehnyt mieli huutaa ja kiroilla.

Pahinta päänvaivaa aiheuttavat uudet suomalaiset. Juuri kun luovutettiin muutama suomalainen takaisin kotimaahan, niin heti niitä tuli lisää ja tällä kertaa kolminkertaisin vahvistuksin. Näytetään Saaran ja Julian kanssa varmasti aivan sitruunan syöneiltä, kun jutellaan uusien kanssa. Syy nyrpistelyyn ei ole kuitenkaan mitenkään henkilökohtainen. Me vaan syrjitään niitä, koska ne on suomalaisia.

Lopputulos on siis se, että vaikka onnistuneesti olen välttänyt yhden suomenkielisen kontaktin, ovat kaikki muut kaverini kuitenkin suomalaisia. Score Laura 1 Suomalaiset 16.

2 kommenttia:

  1. anteeksi, että olen suomalainen. se on kyllä maailman paras syy pyytää anteeksi.

    VastaaPoista
  2. Saat anteeksi Pippi Pitkäsukka

    VastaaPoista