sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Viikon parhaat

Viikon paras
Viikon paras hetki on ollut Skype-puhelu ystäväni kanssa. Mikään ei korvaa kyllä hyviä ystäviä. Tunnen oloni täysin väärinymmärretyksi niin monta kertaa viikon aikana, että jutteleminen ystävän kanssa on suuri toivoa herättävä kokemus. Tässä maailmassa on ainakin yksi ihminen joka minua ymmärtää ja on minulle rehellinen. Olen tässä viime aikoina ymmärtänyt myös sen, että minun rehellisyyteni ja avoimuuteni kestäminen on sekin jo aikamoinen meriitti. Lähetän tässä nyt blogin kautta paljon rakkautta ihmiselle, jonka nimi kuuluisi olla sanakirjassa määritelmänä ystävälle. Puss!

Viikon onnistuminen
Olen tämän viikon aikana herännyt jo useampaan kertaa heätyskelloni soidessa ennen kello kahdeksaa. Koen onnistuneeni :D

Viikon epäonnistumiset
Opiskelu ei suju, ei sitten millään. Ympäristöoikeus on yhtä takkuamista, enkä tajua aineesta kunnolla mitään. Toivotaan että jossain vaiheessa helpottaa. Tiistaina karkasin kirjaston sijasta Ikeaan, josta ostin seinäkellon ja kynttilöitä. Ikea-reissu vei kolme kokonaista tuntia elämästäni ja reissun tuloksena olin vain väsynyt ja kiukkuinen. Lauantaina yritin kiriä opiskeluissa kiinni, mutta jatkuvasti soiva puhelimeni esti kaiken keskittymisen ja etenin lukemisessa 5 sivua. Sunnuntaina jatkoin opiskelua lukemalla 10 sivua lisää. Ei mene siis opiskelu ihan nappiin. Sen sijaan pesin neljä tuntia pyykkiä ja katsoin YouTubea.
Viikon spontaanit
Oltiin lauantaina kahdeksan henkisellä porukalla uudessa ranskalaisessa ravintolassa. Tarkoituksena oli tilata simpukoita, mutta keittiöstä tuli tylysti viesti että simpukat olivat päivältä jo loppuneet. Simpukoiden sijaan päädyin syömään kanaa ja se oli ihan hyvää. Muu seurue söi mm. Chevre-juusto hampurilaista, lammasta, possua ja etanoita. Ravintola oli todella tunnelmallinen ja ruoka ainakin muiden mielestä herkullista. Ruotsissa ravintolassa käyminen on halvempaa kuin Suomessa ja päädyinkin maksamaan illallisesta viineineen jotain 25 euron luokkaa. Noh 25 tuntuu itse asiassa aika Suomen hinnalta, mutta yleensä ulkona syöminen on huokeampaa täällä Gbgssa. 

Jatkettiin iltaa Calor nimiseen baariin, jossa osa porukasta viihtyi pilkuun asti. Minä läksin aikaisemmin kotiin kun "mun piti seuraavana päivänä lukea". Opiskelu ei tunnetusti tänään sujunut, mutta kotiin lähtö oli siitä huolimatta hyvä päätös. Tanssi lattialla nimittäin pyöri mm. meidän hallintoprossioikeuden opettaja ja muita hiukan epämukavia puolituttuja, joten nukkumaan lähteminen oli vaihtoehdoista paras. Ei olisi ollut fiksua salsata oman opettajan kanssa ainakaan näin ennen tenttiä, vaikka eikös se vielä pari vuosikymmentä sitten ollut ihan tapa, että reittä pitkin pääsi kohti menestystä. Ei ehkä kuitenkaan.

Viikon tunnelmallisuus
Joulukonsertti Vasa kirkossa oli kyllä tunnelmallinen kokemus. Kirjoitin konsertista jo aiemmin, mutta niin paljon nautin konsertista että toistan nyt itseäni. Kysymyksessä oli Chalmersin kuoro joka lauloi kauniita joululauluja kauniissa kirkossa. Mietin kirkon penkillä istuessani, että vastaavanlaista rauhoittumista pitäisi harrastaa enemmänkin. Stressi laukeaa alta aikayksikön kun istuu kynttilöin valaistussa kirkossa ja kuuntelee kaunista laulantaa. Sieluni nautti täysin siemauksin.

Ensi viikkoon
Video on hyvin hyvin surullinen. Suosittelen että ette katso jos ette halua tulla surullisiksi. Klippi kosketti minua kuitenkin niin paljon että haluan jakaa sen täällä blogissani.

Mitä ajatuksia klippi herätti?

2 kommenttia:

  1. Miten rohkeaa esiintyä omilla kasvoilla! Ongelman ydinhän on usein kiusatun tuntema häpeä, joka usein estää kiusattua etsimästä apua...

    VastaaPoista
  2. Rohkea ihminen tosiaan. Hienoa kuitenkin että tällainen video on tehty. Video nostaa asian esille äärimmäisen konkreettisella tavalla, joka on ehdottomasti vain hvyä asia. Kiusaamisen tulisi loppua.

    VastaaPoista