torstai 8. maaliskuuta 2012

Löytynyt: lohtu, elämänilo ja nauru

Mikään ei auta potutukseen paremmin kuin pari tuntia salilla. Perspektiiviä omaan elämään saa erityisesti kun katsoo juoksumatolla hölkätessään dokumettia Ruotsissa kasvaneesta afgaaninaisesta, joka dokumentissa palasi takaisin lapsuudenmaisemiin Afganistaniin. Omat huolet kaikkoaa alta aikayksikön, kun tajuaa miten onnekas on eläessään pohjoismaissa, jossa kaikki on hyvin ja paikallaan. On järkyttävää nähdä miten paljon ihmiset joutuvat taistelemaan elämänsä puolesta. Saan todella olla kiitollinen jokaisesta pikkuruisesta harmituksestani. Se että olen surullinen kielioppivirheistäni osoittaa, että olen todella siunattu ja että minulla on kaikki paremmin kuin hyvin.

Muita harmituksen selätyskeinoja on
- tiistaihengailu suomalaisen ystäväni opiskelija-asuntolan keittiössä. Olin tentin jälkeen täysin puhki, poikki ja pettynyt. Onnekseni ystävälläni oli hihassaan erinomainen piristysehdotus, ja hänen kutsustaan kiipesin Masthuggetin huipulle viettämään iltaa muiden ruaanlaittoa seuraten. Keittiö oli tupaten täynnä kokkaavia opiskelijoita ja musiikki raikasi - ja kysymyksessähän oli tosiaan tavallinen tiistai-ilta. Ilta oli mitä antoisin piristys typerään päivään. Hyvä seura ja hymyilevät ihmiset tekevät ihmeitä!

- spontaani IKEA-reissu toisen ystävän kanssa. Kävin turruttamassa opiskeluahdistustani ostamalla silityslaudan, kynttilöitä ja säilytyslaatikoita ja -mappeja. Pääsin vielä ostostelun lomassa purkamaan sydäntäni, joten lompakon lisäksi puhdistui reissulla myös sielu.

- pala savulohta alennuksesta. Nam!

- tarinat Suomessa liukastelevista rouvista. Tarkoituksena ei ole sisällyttää tähän mitään vahingoniloon viittaavaa. Todistin itse Skypen kautta, että liukastelija on yhtenä kappaleena ja tajuissaan. Tarina sai minut kuitenkin nauramaan vedet silmissä. Itseironia on todella yksi tämän kompuroivan rouvan lahjoja.

6 kommenttia:

  1. Laura, mä tunnistan noi kaikki harmin selätyskeinot toimiviksi! Oon lukenu tätä sun blogia vaikka kuinka hurjan pitkään, mut nyt ajattelin vihdoin kommentoidakin kun noi keinot oli kun omasta suusta. Ihana lukea sun ajatuksia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heij moi Anita! Miten hauska yllätys klikata kommentoijan nimeä ja törmätä tuttuihin kasvoihin. Vilkaisin sun blogia ja todella kivalta näyttää! Hiukan samoja aihepiirejä näytämme välillä käsittelevän :) Toivottavasti elämä hymyilee Kuopiossa. Uskon että kesällä taas törmätään, jos oot tulossa Helsinkiin kesäksi.

      Poista
    2. Sellaista se on ku asuu suhteellisen kaukana omista rakkaista kulmista ja ihmisistä, ajatukset pyörii samaa rataa. :) Elämä hymyilee aika hyvin, kyllä mä oon täälläkin tyytyväinen mun elämään vaikka sydän kaipaa Helsinkiin. Ja kesän vietän Stadissa sitten töiden parissa, eli siellä näemme! :)

      Poista
    3. Hienoa että kesällä varmaan törmäillään! Pelkästään ajatus helteisistä festaripäivistä yms. saa mut piristymään. Tsemppiä opintoihin!

      Poista
  2. Hei
    minäkin nautin blogistasi! Kirjoitat arjen iloista ja tuskista värikkäästi ja joskus niin kovin raastavasti että ihan henki salpautuu . Uskon, että blogillasi on juuri sen ansiosta paljon lukijoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että nautit blogista. Eihän noita lukijoita nyt niin kauheasti ole, mutta olen aiemminkin todennut että laatu korvaa tässäkin asiassa määrän. Blogin aktiivisimmat lukijat ovat kuitenkin yleensä perheenjäseniä. ;)

      Poista