keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Låta LÄT låtit

Olen ihan ihmeissäni. Olen tämän viikonalun tässä bongaillut paljon uusia sanontoja, sanoja ja prepositioita. En olisi vielä 15 minuuttia sitten osannut taivuttaa verbiä kuulostaa, mutta nyt olen senkin oppinut ja laittanut suoraan tuohon blogitekstin otsikoksi. "LÄT"? Kuka tuonkin on keksinyt?

Olen viime aikoina innostunut yhä enemmän ruotsinkielen opiskelusta. Voisi suorastaan sanoa, että olen kiinnostunut ruotsinkielestä ja kaikesta kieliopillisesta kuivuudesta mikä kielen oppimiseen liittyy. Tämä ei vielä tarkoita, että olisin avannut kielioppikirjaani, mutta tietoisuuteni kielioppiasioista on kasvanut merkittävästi. Oletan että kysymyksessä on puhtaasti kielitaidon kehittyminen. Kielikorva kehittyy huomaamattakin ja kun juttu kulkee yhä kevyemmin, on helpompi myös kuulla omat virheensä ja keskittyä kielen puhtauteen. En kuitenkaan missään nimessä väitä, että osaisin ruotsia kunnolla. Teen paljon virheitä ja etenkin prepositiot on samperin vaikeita. Ruotsinkieleni on kuitenkin nyt siinä vaiheessa, että kehittymistä ei kohta enää tapahdu jos en rupea viilaamaan kielioppiani. Onhan se kiva, että oppii uusia sanoja ja sellaista opiskelua voi jatkaa vaikka kuinka pitkään, mutta ehdottomasti tärkeämpää olisi nyt oppia kielioppi kuntoon. Tavoitteena on kieliopillisesti virheetön ruotsinkieli.

1 kommentti:

  1. Jep, aikoinaan sitä on noita samanlaisia rimpsuja ulkoa opeteltu ja kyllä niistä vielä suurin osa muistissa on. Että anna palaa vaaan. Kieli on tärkeä asia, yksi ovi yhteiskuntaan. Näin opit Ruotsista ja ruotsalaisista taas paljon uusia ja meielenkiintoisia nyansseja sanavarastosi karttuessa. Hienoa!

    VastaaPoista