sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Mahtava mahtava mahtava viikonloppu

Karkasin torstaina Göteborgista edustuslomalle Suomeen. En ehtinyt ennen matkaa kirjoittamaan mitään asiaa koskevaa tekstiä, mutta tässäpä paukutan nyt sitten terveiset Suomesta jälkikäteen.

Alkuperäinen syy Suomen visiitilleni oli pohjoismaisten oikeustieteen opiskelijoiden pohjoismaista yhteistyötä koskeva seminaari Hanasaaressa, Espoossa. Parin päivän seminaari oli monessa mielessä makea ja opettavainen kokemus, joten mielelläni kirjoitan asiasta ennemmän tulevaisuudessa, mutta tällä kertaa päätin hehkuttaa viikonloppuun liittyvää kaikkea muuta hyvää. YSTÄVÄT; KOTI JA PIMPULA SOIKOON HELSINKI. Vaikka kuinka tykkään Göteborgista ja Ruotsista niin mikään ei kyllä voita Helsinkiä. Olin toki kovin masentunut törmätessäni useampaan kiukkuiseen suomalaisärripurriin Helsingin yössä ja saadessani huonoa palvelua jok ikisessä asiakaspalvelu tilanteessa. Suomalaiset on kyllä ihan kamalalla henkisellä ummetuksella. Tuntuu että porukkaa pännii ihan kaikki ja potutus pitää näyttää kaikessa hienoudessaan koko ympäristölle. Ihmiset voisivat mielestäni Suomessa ehkä vähän piristyä, mutta ei vedä kyllä Göteborg kaupunkina vertoja kyllä Helsingille. Se että Helsinki on Suomen pääkaupunki, luo aivan mielettömän hienot puitteet monipuolisuudelle kultuuritarjonnassa ja oikeastaan ihan kaikessa muussakin. On hienoa, että Helsingistä löytää musiikkia ihan kaikkeen makuun ja kaupungissa on paljon tekemistä. Göteborg rökittää Helsingin ainoastaan kahvila ja ehkä ravintolatarjonnassakin, mutta muuten olen sitä mieltä että Helsingillä on enemmän tarjottavaa kuin Göteborgilla. Rakkauteni kotikaupunkiin on siis elpynyt aivan täysin. Stadi 4 evah!

Voiko ihminen oikeasti valittaa jos lauantai-ilta koostuu illastelusta kaverin luona Kampissa, löhöilystä Pasilassa ja yöstä Virgin Oilissa Jujun, Raappanan ja Pyhimyksen keikoilla? Ihminen ei voi missään nimessä murjottaa jos jatkaa viikonloppua vielä sunnuntai brunchilla Siltasessa Hämeentiellä. Suosittelen Siltasessa hengailua koko sydämmestäni ja sanon että perskules soikoon nauttikaa kaikesta upeasta mitä Helsinki tarjoaa. Missasin ravintolapäivän tarjoilut lauantaina 19.pvä mutta fanitan ideaa ihan täysillä. Helsinki on vuosi vuodelta vain hienompi paikka asua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti