tiistai 29. marraskuuta 2011

Askel kohti parempaa

Rasti seinään! Laura heräsi tänään herätyskelloon ja istui aamiaisella jo ennen puoli kahdeksaa. Niin hyvin onnistuin aamuheräämisessäni, että uskon että tänään voi tapahtua muitakin suuria ihmeitä. Tapaan varmaan jonkun Bernadoten tai saan pusun joltain vieraalta ratikassa. Ei sitä koskaan tiedä. Toiveet ja odotukset on korkealla kun on onnistunut heräämään aamulla aikaisin.

Missasin eilen pakollisen opintokäynnin Ekocentrumissa ja tänään olin korvaamassa käyntiä sitten toisen ryhmän kanssa. Opintokäynti oli todella inspiroiva ja olen taas ihan innoissani kierrättämisestä ja kestävästä kehityksestä. Sain lisäksi vahistusta tekosyylleni ostaa tuotteista aina laadukkain (lue kallein) sillä Ekocentrumin miehen mukaan on viisasta ostaa kerralla hyvää (lue kallista) kuin ostaa kolme kertaa sama halpa tuote.

Minulla oli hyvin valikoiva kuulo tuolla opintokäynnillä. Siinä vaiheessa kun puhuttiin lentämisen ympäristövaikutuksista, huomasin että kielitaitoni ei selkeästikään riittänyt ymmärtämään kuinka saasteellista on lentää lentokoneella. Noh jaah, kyllä minä oikeastaan senkin ymmärsin, mutta oli paljon kivempi kuunnella kuluttamistani tukevia perusteluita kuin perusteluita sille miksi minun ei tulisi matkustaa.

1 kommentti:

  1. Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistöllä ja hänen perheellään on vähän sama ongelma - tai ainakin oli vielä vuosi sitten. Niinistö - Wetterstand perhehän eli viime vuonna eri maissa. Toinen oli vihreiden kansanedustaja ja siis nyt puheenjohtaja Suomessa ja toinen oli vihreiden puheenjohtaja ja nyt siis pelkkä kansanedustaja Ruotsissa. Ja pitäähän sitä perhe-elämääkin jotenkin viettää kun on lapsiakin hankittu. Niinpä Ville -poika lenteli viime vuonna Suomen ja Ruotsin väliä. Nyt en ole ihan varma mikä on tämän vuoden ratkaisu. Liekö äiti ja lapset tällä hetkellä Suomessa ja rouva lentää. - Vai onko se ollenkaan kansanedustajan hommissa...? Että lentele hyvällä omallatunnolla vaan.
    Maarit

    VastaaPoista