lauantai 3. syyskuuta 2011

Lauantaita

 Päivän ohjelmaan on kuulunut homehtumista kirjastossa, happihyppely Hagassa sekä Systembolaget visiitti.
 Hagassa myydään jalkapallon kokoisia kanelipullia, joiden suosio näin lauantaisin on niin suuri, että kahviloilla on kojuja kahvilan ulkopuolellakin, helpottaakseen/edistääkseen herkkurinkuloiden myymistä. Paikallinen syö kanelipullan kavereiden kanssa osiin jakaen, mutta olen kuullut tarinoita myös yhden ihmisen kanelipullan selätyssuorituksista. Saavutus usein on ansainnut tuolloin Facebook päivityksen.

Systembolaget menee näin lauantaisin tuossa 14-15 aikaan kiinni. Kirjastopäivä jäi siis täysin kesken lähtiessämme Riikan kanssa tissuttelupullon hakuun. Ei ole suomalainen tottunut aina tällaiseen ennakointiin, että jo keskipäivällä pitäisi tietää kuinka monta alkoholiannosta metsäläinen tarvitsee. Kun tarpeeksi monta kertaa unohtaa Systembolagetin "virasto aukioloajat" ja juo limua suurissakin remuamisjuhlissa, oppii pian maan tavoille ja jonottaa kiltisti kello 14.30 Systembolagetin ovella pääsyä sisään siideri/olut/viiniostoksille. Ruuhkien vuoksi Systembolagetin joutuu todella, aivan rehellisesti, JONOTTAMAAN lauantaisin. Jono on usein noin 10 metriä pitkä, mutta menee kyllä nopeasti. Samanlainen jonottaminen ei välttämättä Suomessa onnistuisi. Ihmiset hiiltyisivät. Suomessa on asia ratkaistu sitten niin, että päin vastoin kuin Ruotsissa, Alko on auki pidempään kuin Verovirasto.
Otin salakuvan lemppari viinistäni.
Ja tässä syy miksi edellisessä päivityksessäni sanoin, että kotonani ei ole mikään muuttunut sen jälkeen kuin sisään muutin ja siksi en kotiani vielä esitellyt. Todellisuudessa en vain voinut esitellä sotkuista asuntoani. Ostin 10 metriä nettijohtoa ihan vaan jotta saisin tuohon pöydän alle tuollaisen johtosykkyrän. Laura <3 umpisolmu.

3 kommenttia:

  1. Kaunis nuttura ja mukavan näköinen sininen ulkoovi.

    VastaaPoista
  2. Hahaa! Joo niin on ikävä Aasiaan että pyrin tuomaan hiukan fiilistä tuolla johtosolmulla.

    VastaaPoista