lauantai 17. syyskuuta 2011

Syksyn viimeiset säteet

Olen viimeiset pari-kolme viikkoa lomaillut oikein olan takaa. Luennoilla olen kyllä istunut ja välillä kirjastossakin, mutta en muista milloin olisin viimeksi viettänyt näin paljon vapaa-aikaa. Tulos on ollut erinomainen: olen tavannut paljon uusia ihmisiä, pitänyt hauskaa vanhojen kavereiden kanssa sekä nähnyt ja tehnyt paljon kaikkea, mitä viime vuonna ei tullut tehtyä. Olen käynyt ulkona juuri niin paljon kuin opiskelijoiden pitää ja nukkunut niin lyhyitä yöunia (ja toisaalta välillä superpitkiä) kuin 22-vuotiaan pitääkin.

Koko syysvimma lähti siitä kun olimme Riikan opiskelija-asuntolan juhlissa. Paikalla oli ihan mielettömästi hyviä tyyppejä ja tutustuimme mitä mahtavampiin ihmisiin. Puheenaiheet vaihtelivat kaikkien suomalaisten reisitaskussa pullottavista puukoista, valtiotieteisiin ja filosofiaan. Juttelimme ihmisten kanssa heidän opiskeluistaan ja kesäromansseistaan. Vaihto-oppilaiden kanssa vertailimme toistemme kotimaan tuntemista ja puhuimme ruotsalaisista ja ruotsalaisesta kultuurista. Aivan mahtavia ihmisiä kertakaikkiaan!


Tutustuimme Riikan asuntolan juhlissa muutamaan kaverin kaveriin, joiden kanssa lähdimme juhlista jatkamaan eteenpäin eräisiin yksityisjuhliin. Juhlissa soittivat clubi DJt ja oluthana oli auki kaikille paikalla olijoille. Tanssilomassa tutustuimme ranskalaisiin, ruotsalais-brasialaisiin, marokolais-tsekkiläisiin, venäläisiin ja kazakstanilaisiin. Jatkoimme yksityisjuhlista keskustaan Magnus&Magnus nimiseen clubi/ravintolaan, joka valitettavasti sulki klubi puolen ovensa nyt koko talveksi. Klubi oli talon sisäpihalla, ulkotiloissa ja piha oli valaistu todella upeasti. Musiikki oli tansittavaa loungea/tekno minimalia ja fiilis aivan taianomainen. Ilta päättyi lopulta Mäkkiin, josta poljin himaan nukkumaan noin kuuden aikaa aamulla. 

Saman porukan kanssa olimme seuraavana päivänä istuskelemassa Slotskogenin puistossa ja nyt olemme nähneet kahden viikon aikana jo useampaan kertaa ja olleet ulkona. Viime viikonloppuna olimme mm. Pustervikissa House-klubilla ja sitä ennen aloittelemassa yhden porukkaan kuuluvan ruotsalais-ranskalaisen luona. Torstaina olimme Göteborgin yliopiston uusille opiskelijoille järjestetyssä Kick-Off partyssa Tredgårdenissa  ja eilen  Nefertitissa

On ollut aivan mielettömän hienot pari viikkoa, mutta nyt alan olla onnellinen, että juhlimisesta alkaa kohta menemään mehut. On aika keskittyä opiskeluun, sillä siitä voi saada aivan yhtä hyvät kiksit kuin juhlimisesta ja uusista ihmisistäkin. Aktiviteettien monipuolisuus on mitä mahtavinta, mutta voisin nyt ihan vain vaihtelunkin vuoksi kokeilla taas sitä perinteistä 9-18 kirjasto päivää, muuten ne saattavat siellä kirjastossa unohtaa minun olemassaoloni kokonaan. 



Olin kokeilemassa perjantaina kirjastossa istumista ja räpsäisin yllä olevan kuva koulun pihalta. Ihanaa, vihdoinkin aurinko Göteborgissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti