tiistai 27. syyskuuta 2011

Löytöjen päivä

Miten hyvä päivä minulla tänään onkaan! Aurinko paistaa ja ulkona on lämmin. Tänään ei ole ollenkaan luentoja, joten istun kirjastossa ja lueskelen teorioita ihmisoikeuksista. Hyvin vaikeasta herätyksestä huolimatta pääsin aamulla sängystä ylös ja pitkän heräilytuokion jälkeen vetäisin uuden sadetakkini niskaan (koskaan ei kannata luottaa että aurinko paistaisi koko päivän) aikomuksenani suunnata kohti koulua.

En päässyt roskista pidemmälle kun tein ensimmäiset löytöni. Talomme roskistiloissa on jokin kummallinen "löytönurkkaus" johon ihmiset ovat jättäneet vanhoja rojujaan. Osa kamasta on rikki ja romuja ihan sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta pienen kaivelun jälkeen löysin seasta aivan uudet isot kahvikulhot, hienon punaisen eteisen maton sekä kaksi kivaa tyynyä. Rojunurkassa oli myös useampi paistinpannu, iso 120 cm jousipatja sekä muutama rikkinäinen tuoli. Mukaan olisi voinut ottaa myös kumisaappaat, useammat kangastossut, sohvan ja huonekasveja. Aikomuksenani on valvoa jatkossa mitä kaikkea rojukasaan kertyy ja pelastaa kasasta kaikki itselleni tarpeellinen.

Seuraava päivän löytö oli uusi, kotini läheisyydessä oleva Styr och Ställ- polkupyöräasema. Olen tähän mennessä joutunut jättämään lainapyöräni suhteellisen kauas kotoani, joten tuntuu tyhmältä että huomasin uuden aseman vasta nýt -kolme päivää aiemmin kuin pyörät poistetaan käytöstä tältä vuodelta.

Olen lukenut nyt muutaman tunnin täällä kirjastossa. Kävin lounastauolla pienellä kävelyllä ja nautiskelin lounaani Skansen Kronan- linnoituksen juurella, korkean vuoren päällä Hagassa. Olen aiemmin kirjoittanutkin Kronasta tänne blogiin. Näkymät olivat upeat tällaisena aurinkoisena syyspäivänä. Jatkoin lukemista puolentunnin ajan vielä koulun pihalla ja nyt menen jatkamaan urakkaani lukusaliin. Ihana vapaa päivä luennoista!

3 kommenttia:

  1. Olenko minä nyt ymmärtänyt oikein, että petiongelma on sitten ratkaistu :D

    VastaaPoista
  2. Pienen Ikea-reissun jälkeen ongelma on ratkaistu. Patjaa en uskaltanut ottaa.

    VastaaPoista
  3. Ikea on suuntamme. Tosi kivan näköinen matto ja mukit eikä noissa tyynyissäkään mitään vikaa ole.

    VastaaPoista