sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Mukava kevät lauantai

Tänään oli mukava ja ihana kevät lauantai. Heräsin aamulla siihen, että aurinko paistoi suoraan kasvoihini verhottomista ikkunoistani. Heräsin ja katsoin turhia klippejä You Tubista ennen kuin lähdin kirjastoon. Lukemisen kannalta päivä ei ollut aivan parhain, mutta sain ainakin kerrattua viime viikkoisia asioita.

Väsymys painoin hiukan tunkkaisessa lukusalissa, sillä olimme eilen viettämässä Saaran läksiäisiä Styrbord Barbordissa http://www.styrbordbabord.se/ Tanssittiin itsemme hikisiksi ja nautiskeltiin muutenkin ulkona olemisen harvinaisista herkullisuuksista. Ilta oli todella onnistunut, ja koti-ikävä tuli tapettua taas hetkeksi, sillä paikassa soi mieleinen musiikki ja ihmiset olivat kivasti pukeutuneita ja hiukan ehkä Helsinki henkisiäkin. Oltiin Styrbord Barbordissa myös uutena vuotena, tosin tuolloin eri porukalla. Erikoisen Styrbord Barbordista tekee se, että se on laiva, joka on pysyvästi parkeerattu Göteborgin pääkadun tuntumaan. Laivan terassit olivat auki ja lämpölamppujen lämmössä nautiskelimme hiukan raitista ilmaakin tanssista palautuaksemme.

Iltamme oli ihan puoliuskottavan mittainen, niin että kello kahdeksan aamuherätys jätti pienen univajeen, joka lopulta kostautui kirjastossa. Ratkaisin lukemistönkköyden lähtemällä kiertelemään kauppoja ennen kaverini tapaamista. Sopeutuakseni ruotsalaiseen yhteiskuntaan kunnioitin kansallista palkkapäivää ja sitä seuraavaa viikonloppua osallistumalla rahan tuhlaukseen parissa kaupassa. Onneksi kaupat sulkevat lauantaisin jo 17-18 aikoihin, joten suurta tuhoa ei ehtinyt tapahtua.

Olimme sopineet kaverini kanssa, että vietämme lauantai iltaa leffassa. Ennen elokuvaa istuimme teen ja chai latten verran erittäin mukavassa kahvilassa Göteborgin keskustassa. Kahvila kuuluu, yllättävää kyllä, Espresso House-ketjuun, mutta oli aivan mielettömän makea ja innovatiivisesti suunniteltu. Kahvila oli katetulla sisäpihalla, jossa olisimme pystyneet nauttimaan terassi fiiliksestä ulkoasteiden olessa kuitenkin vain muutamia asteita plussan puolella. Emme saaneet pöytää varsinaisesti ulkoa, mutta istuimme mukavassa pöydässä kirjahyllyn ja kasvien ympäröimänä.
Espresso House


Kahvittelun jälkeen kuntoilimme itsemme leffateatterille. Pienessä paineessa pikakävely lakikirjan, kurssikirjallisuuden ja treenikamojen kanssa käy melkein kuntoilusta. Ehdimme kuitenkin ajoissa, mutta hikisinä leffaan. Kävimme katsomassa Black Swanin, joka oli aivan mielettömän vaikuttava. Elokuva oli koskettava ja äärimmäisen pelottava. On kamalaa ajatella miten ihmisen mieli on voimakas ja kuinka määrätietoisuus ja unelmien tavoitteleminen voi pahimmassa tapauksessa johtaa ihmisen tuhoon. Elokuva teki minuun syvän vaikutuksen ja Natalie Portman ansaitsee ehdottomasti roolistaan kunnianosoituksen jos useammankin. En ole nähnyt montaakaan elokuvaa viimeisen vuoden aikana, joten en osaa sanoa onko Portmanin rooli juuri Oscarin arvoinen, mutta hieno se oli joka tapauksessa. Oletan, että suurin osa tuntee elokuvan ja sen juonen, sillä elokuva on ollut hyvin paljon esillä, mutta tässä kuitenkin linkki, jos haluatte vielä tarkentaa tietoja/muistianne. Niille, jotka eivät vielä ole elokuvaa nähneet, suosittelen sitä kovasti.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Black_Swan_%28elokuva%29  
http://www.youtube.com/watch?v=5jaI1XOB-bs

1 kommentti:

  1. Oon samaa mieltä tuosta Black Swanista! Se oli todella onnistunut ja vaikuttava kokonaisuus, ja loppuhuipennus oli huikea. Portman hallitsi vaikean roolin uskottavasti, enkä siksi ole yllättynyt Oscar-menestyksestä :)
    Olispa Suomessakin keväisempää :D

    VastaaPoista