tiistai 29. maaliskuuta 2011

Perhosia vatsassa

Mainitsin jossakin vaiheessa tässä mun blogissa, että mut valittiin arvan kautta täksi lukukaudeksi yhdeksi kahdeksasta opiskelijaedustajasta. Tehtävään kuuluu välittää tiedekunnan tasolle opiskelijoiden mielipiteitä koskien opetusta ja kursseja. Otin paikan vastaan puhtaasti itsekkäistä syistä Ajattelin, että tehtävän kautta pääsisin tutustumaan uusiin ihmisiin ja sitä kautta piireihin ja kaiken kukkuraksi pääsisin puhumaan ruotsia julkisesti. Puuttuva itsevarmuuten on tehnyt tutustumisesta ja puhumisesta hiukan vielä hankalaa ja alan hiljalleen ymmärtämään, että minun olisi kannattanut vain kieltäytyä kunniasta, kun minulta kysyttiin, että haluanko olla ryhmässä mukana.

Huomenna meillä on vuorossa noin 70-100 ihmisen edessä puhuminen. Vielä ei ole varmaa kuinka moni edustajista on huomenna paikalla, mutta veikkaan, että meitä on paikalla ehkä kolme edustajaa. Meidän pitää vähän kuulostella opiskelijatovereilta mitä ne on pitäneet kursseista, opetuksesta, tenteistä ja kirjallisuudesta tähän mennessä. Mua jännittää ihan hirveästi! Tein jo listan asioista, joista mun pitää puhua. Toivotaan, että juttu menee huomenna hyvin ja jos ei mene niin kyllä mut sitten joku pelastaa. Pahimmassa tapauksessa alan vaan puhumaan viinasta ja Muumipeikosta. Silloin viimeistään saan kielioppivirheet ja hitauteni anteeksi.

Aamulla menen aamiaiselle muutaman koulukaverini kanssa Le Pain Francaise nimiseen kahvilaan lähelle kouluamme. On todella hyvä saada ruotsinkieli käyntiin heti aamusta, sillä pitkän tauon (3 päivää) jälkeen tarvitaan hetki ennen kuin kieli taas sujuu luontevasti. Hermostuksissani joka tapauksessa takeltelen ja käytän vääriä sanoja. Onneksi osaan nyt ainakin välttää yhtä kieroa yhdistelmää: samtalia (keskustelu) ja samlagia (yhdyntä) ei kannata sekoittaa toisiinsa.

Pitäkää peukkuja huomenna tuossa 15 aikoihin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti