tiistai 4. lokakuuta 2011

Heij haloo...

...se on kanelbulle- päivä tänään! Nyt kaikki nopeasti leipomaan korvapuusteja. Tällaisia päiviä kaivataan myös Suomeen. Jokaiselle herkulle oma päivä, niin kuin Ruotsissa. On erittäin kesyä syödä Runebergin päivänä Runebergin-torttuja tai laskiaisena laskiaispullia, sillä kaikki mussutus perustuu muihin tekosyihin. Ruotsissa on leivoksille järjestetty rehellisesti ikioma päivä, eikä mitään hölmöjä tekosyitä tarvita. Kanelbulle-päivänä syödään kanelipullia/korvapuusteja, vohvelipäivänä vohveleita ja hmmm...nyt tippui tältä mun blogipäivitykseltä pohja. Ei niitä päiviä varmaan enempää olekaan. Haaste on siis heitetty Suomelle. Viineripäivä? Munkkipossupäivä?

 Olen aiemmin maininnut blogissani Hagan jalkapallon kokoiset korvapuustit. Koska en ole vielä tähän mennessä jättikorvapuustia ostanut, ajattelin että tänään jos joskus on päivä ostaa sylillinen kanelipullaa. Maksoin rinkulasta 35 kruunua ja yllätyin positiivisesti. Pulla oli pehmeää ja tuoretta ja maistui ihan todelliselta korvapuustilta. Mums! Tätä blogikirjoitusta kirjoittaessa pulla on vielä saman kokoinen kuin kuvassa. Viikonloppuna vieraaksi tulevat mummi ja äiti voivat tarkistaa, että kahvipöydässä tulisi olla juuri kuvassa havaittava verran pullakorpua. Jos näin ei ole, olen todennäköisesti vetäissyt pullan ilta ja aamupalaksi.

Ps. dyykkasin tänään roskiksesta iskemättömän mustaa tekonahkaa olevan laukun. Heitin vanhan ja risaisen koululaukun menemään alta aikayksikön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti