lauantai 29. lokakuuta 2011

Väärä paikka venailla

Oltiin eilen kavereiden kanssa istumassa iltaa Vasastanissa. Aloitettiin ilta Tuulian, Riikan ja Julian kanssa after workillä P.C.ssä, joka sijaitsee Göteborgin "punaistenlyhtyjen alueen" läheisyydessä.  Punaisten lyhtyjen alue on itseasiassa äärimmäisen vahvasti sanottu. Mistään syntisestä huumeita, viinaa ja naisia- korttelista ei ole kysymys, vaan enemmänkin vaan harmittomasta kadusta, joka nyt vaan on muodostunut prostituoitujen hengailukaduksi. Usein kadulla ei edes kauheasti näy naisia. Tyypillisesti kadulla on eniten liikennettä vain kadulla sijaitsevan ruokakaupan edessä.

Koska katu on hyvin harmittoman näköinen, tulee sitä harvoin edes ajateltua missä päin sitä liikkuu kun kadulla kävelee. Olen välillä ihan tietoinen siitä, etten erikseen seisoskele yksinään kadulla- ihan vain vältääkseni epämukavia tilanteita ja väärinkäsityksiä- mutta isommalla porukalla en kiinnitä mitään huomiota kadun bisnestrafiikkiin. Ilmeisesti pitäisi olla varovaisempi. Teimme eilen Julian kanssa sen virheen, että jäimme odottamaan hitusen myöhässä olevaa kaveriamme muutamaksi minuutiksi "Businesskadun" läheisyyteen. Ehdimme istua penkillä minuutin tai pari kun keltahampainen papparainen lähestyi meitä leveä hymy naamallaan. Papparaisen lähestyessä tajusimme, että olimme todella valineet väärän paikan istua. Miehen ollessa vielä useamman metrin päässä, tiesimme jo, että nyt on sattunut väärinkäsitys. Mies luulee, että odottelemme asiakkaita. Onneksi emme ehtineet kauaa miehen kanssa jutella ennen kuin Tuulia tuli ja pääsimme jatkamaan matkaa vilahtamalla tilanteesta pois. Mietimme vain jälkeen päin, että mitäö tuollaisessa tilanteessa voi sanoa? "Ei herra, me emme myy seksiä"?

Sama tilanne on sattunut minulle aiemminkin -tosin silloin olin yksin enkä ollenkaan edes parkeeraannut kadulle. Viime vuonna kohdallani pysähteli useampi auto ja pyyteli kyytiin kun olin matkalla kirjastosta kotiin lauantai-iltana klo.18. Kävelin kahden kassini kanssa kaulaliinaan kietoutuneen Fiske Kyrkanin edustalla, joka kuuluu samaan alueeseen businesskadun kanssa. Olin aivan yllättynyt, että mistä oli kysymys, kun minulle tarjoiltiin niin paljon kyytejä. Tajusn vasta myöhemmin, että minua oli luultu aivan toisenlaiseksi tytöksi.

Olen jotenkin yllättynyt, että sillä ei ole mitään merkitystä miten on pukeutunut, miten käyttäytyy tai kuinka paljon kantaa koulukamoja mukanaan - väärinkäsitys syntyy pelkästään siitä, että on nainen väärällä kadulla. Täytyy sanoa, että epämukava tilanne koettuna kaverin kanssa, on huomattavasti vähemmän epämukava, kuin yksin koettuna. Nyt on sitten varmaan taas hyvin muistissa, ettei kadulla kannata ollenkaan pysähtyä.

Väärinkäsityksistä ja maksullisista naisista puheenollen: Moulin Rouge ja väärinkäsitys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti