sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Luojan kiitos on Halloween

Kyllähän Halloween viikonloppuna pitää mennä ulos ja nähdä vähän kaveireita. Kaverini kun eivät kauheasti mainstream musasta innostu, päädyimme JazzHusetin, joka ei nimestään huolimatta ole mikään tanhupaikka. Jazz-pimputtelun sijasta paikassa soi hard core tecko. Sellainen HC-Scooter, jonka päälle "solisti" lauloi "Die, Die". Näin Halloween viikonloppuna hämäännyimme JazzHusetin jonossa, sillä luulimme että tekoveri, lateksi ja SS-kamat olivat ihmisten Halloween asuja. Sisälle päästyämme ja hetken baarissa vietettyämme tajusimme, että osa porukasta oli todennäköisesti unohtanut koko Halloweenin ja itseassa pukeutunut vain normaaleihin viikonloppu kuteisiinsa. Oli hiukan pelottavakin kokemus seistä keskellä SS-kenraaleiksi pukeutuneita ääeioikeisto nuoria ja kuunnella musaa, joka yhtä hyvin olisi voinut soida Pekka-Erik Auvisen YouTube videoiden taustalla. Luojan kiitos, että kysymyksessä oli Halloween viikonloppu, sillä muussa tapauksessa ilta olisi voinut olla ihan oikeasti pelottava. Eilen, lauantaina pystyimme ainakin uskottelemaan itsellemme, että porukka oli vain naamioitunut ja taakse kammatut liimaletit vain osa Halloween pukua, eikä siis mikään kannatuksenosoitus äärioikeistolle.

Hauskaa on, että normaali pukeutuminen ja se että meikki on on siinä kohdassa naamaa, mihin se on tarkoitettukin, yhdistää ihmisiä.Tutusuimme paljon uusin ihmisiin aloittamalla keskustelun pelkästään toteamalla: "säkin näytät ihan normaalilta ihmiseltä. Eikös sullakin ole aika ulkopuolinen olo näiden friikkien keskellä?" Hassuinta oli, että yleensä niin kovin diplomaattiset ruotsalaisetkin olivat ihan messissä ja rehellisesti totesivat porukan olevan kummajaisia täynnä.

Täytyy sanoa, että aika makea Halloween kokemus saatiin. Paljon eläviä kuolleita ja kuolleita eläviä. Halloweenina ainakin pystyi suhtautumaan huumorilla koko kokemukseen: musaan, jonka sanasto käskee vaan kuolemaan, ympärillä olevien ihmisten lasittuneisiin katseisiin ja myös niihin tappavan häijyihin mulkauksiin, joita saatiin Nietzen palvojilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti