lauantai 22. lokakuuta 2011

Hold me closer young Tony Danza

Huh huh! Eilen oli tunteikas ilta Idol 2011 kisassa. (Toivon että pystytte suhtautumaan mun Idol postauksiin huumorilla). Paljon todella upeita esityksiä ja niin edes päin. Voisin kirjoittaa kokonaisen postauksen eilisestä Idols-jaksosta, mutta koska tiedän ettei se ole ihan OK katsoa Idolsia ja varsinkaan puhua siitä, siirryn pian muihin aiheisiin.

Idea tälle postaukselle lähti André Zunika Idols esiintymisestä. André lauloi Elton Johnin Tiny Dancerin eilen Idolsissa. Kappale oli mielestäni todella kaunis ja mahtava, mutta suurena Frendit fanina alkoi minulla kellot soida. Olen katsonut Frendien kaikki jaksot niin moneen kertaan, että muistin Pheoben laulaneen samaa kappaletta, tosin eri sanoilla." Hold me closer tiny dancer" sijasta laulaa Pheobe kertosäkeessä "hold me closer young Tony Danza". Kappaleen voi helposti kuulla ihan väärin. Suomessa on tehty muutama kirjakin väärin  kuulluista lauluista.

Ihastuin kappaleeseen niin että kuuntelin Elton Johnin alkuperäisen kappaleen muutamaan otteeseen ja myöskin siis saman herran uudemmat versiot kappaleesta. Olen tähän postannut nyt vain alkuperäisen 1971 version, mutta mielestäni 2000-luvun esiintymiset ovat paljon hienompia.

Innostuin kappaleen elämänkaaresta sen verran, että etsin YouTubesta alkuperäisen Elton Johnin kappaleen lisäksi Almost Famous, Idol sekä Frendit version. Viimeinen klippi tuossa ylhäällä on pelkkä vitsi siitä kuinka kertosäkeen: "hold me closer tine dancer" voi kuulla myös "hold me closer Tony Danza". Kappale on internetin mukaan pulpahtanut uudestaan pinnalle Almost Famous-elokuvan myötä ja siksi on elokuvan versiokin mukana tässä postauksessa. Kappale on alkuperäisenä yli kuusi minuuttia pitkä ja kertosäe tulee vasta yli kaden minuutin jälkeen. Vaatii siis kärsivällisyyttä kuunnella kappale kokonaan Jos haluatte valita helpomman tien biisin kuuntelemiseen, suosittelen Almost Famousta (tai Idols versiota, NOT).

1 kommentti:

  1. Kiitos aikamatkasta! Olipa mukava yhteenveto yhden kappaleen elämänkaaresta Elton Johnista Ruotsin Idolsiin. En muuten yhtään ihmettele että seuraat sitä. Blogissasi on ollut upeita klippeja kilpailuista.
    ;Mutta mikään ei tietenkään voita tuota YleX postausta.

    VastaaPoista