sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Viikon parhaat

Viikon kohokohta
Viikon huippuhetki oli äidin ja mummin vierailu Göteborgissa. Rouvat saapuivat perjantai-iltana ja hurmasivat lentokenttäbussista nuoren herrasmiehen, jonka nämä rämpsäkät rouvat tietysti kutsuivat seuraavana iltana kanssamme illalliselle. Ihan ventovieraasta herrasta ei kuitenkaan ollut kysymys, vaan Henkasta, joka pari viikkoa sitten oli täällä minun luonani paistelemassa herkullisia pihvejä Göteborgin suomenruotsalaiselle seurueelle. Henkka oli ollut pienellä visiittillä Suomessa ja matkallaan takaisin Göteborgiin tuli räiskyvän suomalaisnaisen yllättämäksi.

 Viikon paras ilta
Kävimme lauantai-iltana syömässä ravintola Linnéterassenissa, jossa nautimme herkulliset pohjoismaiset menut maistuvine viineineen. Suosittelen ehdottomasti Linnéterassenia. Ravintola on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen ja lämpimänruuan saa täysin kohtuulliseen hintaan. Olen syönyt Linnéterassenissa aiemmin mm. makuhermoja hivelevää kala-mereneläväkeittoa, josta maksoin 149 kr ja nieriää valkokastikkeella ja perunalla ja tuolloin ateria maksoi vain 99 kr. Linnéterassen onnistuu hienosti tekemään maukasta, pohjoismaista ruokaa.
Mummi ja Laura söivät kantarelli leipää alkupalaksi

Henkka ja Lauran äiti söivät alkupalaksi silliä eri muodoissa

Viikon kulttuuri-pläjäys
 Heräsimme lauantaina kauniiseen auringopaisteeseen ja päivämme alkoi upeasti Vilma-mummini omalla Neljä vuodenaikaa-runolla. Mummillani on maanantaina kirjallisuuspiirin kokoontuminen ja tämän viikon tehtäväksi oli kirjallisuuspiirissä annettu runon kirjoittaminen neljästä vuodenajasta. Oli ainutlaatuinen elämys aloittaa päivä mummin oman runon tulkinnalla. Mummin omasta ujostelusta ja taitojen vähättelystä huolimatta, olimme minä jä äitini hyvin vaikuttuneita mummin kauniista runosta.
Sain mummilta Fazerin käsintehtyjä konvehteja tuliaiseksi Suomesta

Viikon kirpputori- hankinta
Kävin Myrorna-kirpputorilta ostamassa pari tuolia, jottei mummin ja mamman tarvitsisi juoda aamukahviaan lattialla istuen. Onnistuin löytämään tuoliparin, joka maksoi minulle vain 100 kr (11 euroa) verran. Tuolien kangas on hiukan kulunut, joten päällystin tuolit Ikean tuolityynyillä. Kovasti pidin tuoleista ja mummi ja mammakin kelpuuttivat tuolit hyvin aamiaisistuimikseen.
Viikon kummallisuus
Törmäsin naapuriini sattumalta iltapäivällä ja hän huuteli minulle hissiin hypätessään, että tulee käymään ovellani kun palaa asioiltaan. Minulle tuli heti hiukan epämielyttävä olo tieteässeni, että naapuri on tulossa ovelle illan aikana. Mies on oikein mukava ja hirmu ystävällinen, mutta pohjoismainen introverttiuuteni pukkaa tyypillisesti esiin huuri tällaisissa ovella käymiskysymyksissä. Juuri kun olin ajatellut, ettei tyyppi oikeasti tulekaan ovelleni, soi ovikello kello 22.34. Minun mielestäni minulla oli jo erinomainen syy olla avaamatta ovea. Tää olis liekisti ollut vaikka nukkumassa tai jotain...
Muuta hyvää tällä viikolla
Kanelipulla-päivä, Ikean lihapullat ja tehokas peittojen ja tyynyjen ostostelu puolituntia ennen Ikean sulkeutumista, uuden sisäänkäynnin löytäminen kotitaloon, uuden laukun löytäminen roskiksesta, Le Pétit Café aamiainen Hagassa sekä vanhalta tutulta halauksen saaminen kirjastossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti